24 Mart 2015 Salı

DÖRT GÜNLÜK DÖRT DÖRTLÜK EKMEK

EKMEK CANDIR :)






  • 12 yk yulaf kepeği karışımı
  • 6 yk sut tozu
  • 6 yk gluten
  • 3 yumurta
  • 5/6 kasık yoğurt
  • Yarim cay bardağı sut
  • Azcık krem tartar
  • 1 cay kaşığı tatlandırıcı 
  • 1 ay kaşığı tuz
  • 1,5 paket kenton kabartma tozu
Sıcak Fırında 125 derecede 50/60 DK. Benim fırın cok ısıtıyor sizinki normalse 150 de denemenizi tavsiye ederim. İci pisti mi diye kurdan ile kontrol edebilirsiniz. Ben oyle yapıyorum

Yumurtalar krem tartar ile cirpilir. Sıvı malzemeler eklenir. Cirpilir. Daha sonra katı malzemeler ve em son kabartma tozu eklenerek cirpilir.
Sut ve yoğurdu hamurun kıvamına göre dengelemelisiniz koyu kıvamda olmalı kalıba kek gibi akmamalı. Biraz daha koyu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder